Vi utför arbeten med microcement i hela Skåne!

Vad är microcement?

Microcement, som även kallas designcement eller microbetong, är en tunn cementbeläggning baserad på cement och mineralpigment. Microcement är hållbart och slitstarkt medd lång livstid, och är ett mycket bra material vid renovering av befintliga ytskikt. Microcement appliceras i tunna lager, och bygger totalt 2-3 mm i tjocklek.

Var kan microcement användas?

Microcement kan användas på golv, väggar, bänkskivor och andra ytor, både inomhus och utomhus. Microcement har mycket god fästförmåga, och kan appliceras på de flesta underlagstyper: cement, betong, murbruk, flytspackel, marmor, kakel, klinker, gips, laminat samt vissa trätyper. Microcement kan även läggas på golv med golvvärme. Det vanligaste användningsområdet är vid renovering eller nybyggnation av badrum eller kök. Den färdiga ytan ger ett exklusivt utseende, och det finns många valmöjligheter vad gäller färg och finish. Microcement ger en yta utan fogar och skarvar, vilket gör ytan lätt att rengöra och underhålla i jämförelse med t.ex. kakel och klinker.

Kan microcement användas i badrum eller våtrum?

Microcement lämpar sig utmärkt för våtrum/badrum, och kan läggas över godkända tätskikt. Ytan blir slitstark och lätt att rengöra. Man kan även skapa en viss textur för att få en “anti-slip”/“anti-halk”-yta. Om man vill renovera ett kaklat badrum där ytskiktet är intakt med microcement så behöver man oftast inte riva ut det tidigare badrummet. Istället kan man kan applicera microcementen på kaklet/klinkern/plastmattan, förutsatt att ytskiktet är helt, att fallet är bra, samt att det inte finns någon läcka i badrummet.

Kan man välja annan färg på microcement än grå?

Ja, det finns massvis med färger att välja på! Det finns många olika sorters färgad microcement. Man kan också skapa olika typer av finish, från råare ytor till släta.

Vilka microcement-tjänster erbjuder Trädgård Total?

Vi är certifierade av Designcement, och kan utföra alla typer av projekt inom microcement: golv inne och ute, badrum, kök, bänkskivor, trappor, offentliga miljöer, väggar, duschar, och unika lösningar. Kontakta oss för mer information!

microcement badrum

Intresserad? Lämna en Offertförfrågan

© Trädgård Total 2021. Built by VSA Productions.