Funderar du på att bygga ett uterum?

Vi hjälper dig att skapa dina drömmars oas!

Med ett uterum förlänger man utesäsongen, och kan njuta av sommaren även när det är dåligt väder.
Vill du kunna använda ditt uterum året runt, hjälper vi dig att bygga en välisolerad vinterträdgård som du kan använda även under vintern. Kanske vill du hellre ha en inglasad altan, eller en pergola för varma sommardagar? Klicka här för att se våra tidigare projekt och för att få inspiration!
Är du mer intresserad av ett fristående uterum, till exempel ett växthus eller orangeri? Vi har lång erfarenhet av att bygga vackra uterum för grönskande odlingar och härligt umgänge.

Behövs bygglov för uterummet?

Dessa regler gäller avseende bygglov för uterum:

  • Bygglov krävs inte om man bor i villa eller radhus, och uterummet är högst 15 kvadratmeter.
  • För en uteplats med tak eller en altan som du vill glasa in, kan bygglov krävas.
  • Om bygget sker närmare 4,5 meter till tomtgränsen behöver du fråga dina grannar om lov, och gärna få det skriftligt godkänt.
  • Bygget behöver uppfylla vissa krav även om man fått bygglov.
Är du osäker på om ditt bygge behöver bygglov? Vi hjälper dig!

 


Vi har lång erfarenhet av att bygga olika sorters uterum. Vilken typ passar dig?

Växthus

Ett bra växthus är både vackert och funktionellt anpassat för odling, men det kan också användas som ett uterum. Växthus är generellt inte isolerade och är inte fukttäta, vilket man bör tänka på när man inreder växthuset. I växthuset kan man installera många finesser, som till exempel ett automatiskt bevattningssystem, som underlättar skötseln av växtererna, och belysning och frostvakt för de mörka och kalla månaderna på året. Ett växthus bör markförankras om dett inte står i lä, och ska ha rätt ventilation för att luften inte ska bli för torr i växthuset.
Vi hjälper dig med design och inredning så att växhuset blir funktionellt och vackert, med planering så för bra arbetsytor med plats för krukor och växter, samt en plats där du kan sitta och njuta.

Orangeri

I ett orangeri kan man både umgås och odla köldkänsliga växter som exempelvis citrusträd och vindruvor. Ett vackert orangeri blir en oas som man kan inreda och använda året runt. Ett orangeri bör vara isolerat och ha någon typ av värmekälla så att man kan skapa önskat klimat under vinterhalvåret.

Vinterträdgård

En vinterträdgård är ett vinterisolerat, delvis uppvärmt uterum. Man kan använda vinterträdgården sför umgänge, fest, odling eller avslappning året runt. Vill du ha ett rum ute för att förlänga säsongen, och ändå få känslan av att vara ute fast inne? En vinterträdgård kan värmas upp till inomhustemperatur även under de kallaste vintermånaderna.

Pergola

Vill du vill skapa en vacker plats för skugga under sommarens varmaste dagar? En pergola består av fyra pelare, ibland med tak men ofta utan väggar. Här kan man låta växter klättra och skapa ett grönskande uterum eller välja att sätta upp väggskärmar. Pergolan är vacker både i anslutning till ett hus eller byggnad men kan också stå fristående i trädgården.

Utekök

Att kunna laga mat ute under bar himmel i sin egen trädgård är en härlig del av sommaren. Vi hjälper dig med utformningen av ditt utekök så att du får plats med vad du vill. Behöver du bygga om din uteplats för att få plats med uteköket och matplatsen? Vi hjälper dig!

Lusthus

Drömmer du om ett vackert lusthus i trädgården? Ett lusthus är ett underbart uterum på sommaren och på varma vår- och höstkvällar. Ett lusthus kan se ut på många olika sätt, det kan till exempel vara helt inglasat, eller som ett mindre trähus hus med väggar och tak. Det finns även lusthus som är gjorda i smide, vilka ofta är lite mindre än ett lusthus byggt i trä. Oavsett vad du drömmer om så hjälper vi dig att bygga ett lusthus som är både vacker och funktionellt.

Inglasad altan eller balkong

Att glasa in sin altan eller balkong ger ett väderskydd för sommarmånaderna och ett mysigt uterum för vintermånaderna. Beroende på hur du vill använda din altan eller din balkong kan du välja att isolera och installera värme, vilket gör att du kan nyttja rummet året om. Vi hjälper dig att välja lösningar efter dina önskemål.
Poolhus
Utreum
Uterum
Växthus

Vill du bygga uterum, orangeri, altan eller växthus? Lämna en Offertförfrågan

© Trädgård Total 2021. Built by VSA Productions.